Tekno Sayfa – En Yeni Teknoloji Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. GENEL BOŞANMA  SEBEPLERİ

GENEL BOŞANMA  SEBEPLERİ

admin admin -
125 0

GENEL BOŞANMA  SEBEPLERİ

Genel boşanma sebepleri evlilik yükümlülüklerini çiftlerin yerine getirmemesi, güveni sarsan hal ve hareketler, şiddet, hakaret, mizaç uyuşmazlığı ve aynı zamanda geçimsizliktir. Bu yazımız içeriğinde İzmir Avukat Kadir KARAKUŞ tarafından genel boşanma sebeplerine ilişkin bilgilendirileceksiniz.

Genel Boşanma  Sebepleri, Boşanma anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma olarak açılabilir. Anlaşmalı boşanma davaları daha kısa sürede sonuçlanır. Genelde 2 gün veya en fazla 2 ay içerisinde boşanma gerçekleşir. Tecrübeli bir İzmir Boşanma Avukatı sayesinde süre oldukça kısalabilir. Çekişmeli boşanma davalarında ise bir taraf istemediği için daha uzun zamanda boşanma işlemi gerçekleşir. Ortalama 1-3 sene içerisinde boşanma meydana gelir.

Genel Boşanma Sebepleri: Boşanma davası açıldıktan sonra manevi tazminat, maddi tazminat, nafaka ve ev eşyalarının paylaşımının gerekli olduğunu belirtir. Anlaşmalı boşanma davasında, her iki taraf da isteklerini kabul eder ve boşanma gerçekleşir. Ancak çekişmeli boşanma davasında taraflar velayet, nafaka, maddi tazminat, manevi tazminat ve ev eşya paylaşımı konusunda anlaşmazlık yaşamalıdır. Bu, boşanmanın en yaygın nedenleri arasındadır.

Evlilik sorumluluklarını yerine getirememe, güven sarsıcı davranışlar, hakaret, şiddet ve tartışma, boşanma için yaygın sebeplerdir.

Aldatma nedeniyle boşanma davaları, onur kırıcı davranışlar, suça karışma, terk etme ve akıl sağlığı sorunları, özel boşanma sebepleri arasındadır.

 

Genel Boşanma Sebepleri Nelerdir?

Çiftler artık birbirleriyle anlaşamadıklarında boşanmaya karar verebilirler. Genel Boşanma Sebepleri: Evlilik gibi boşanmak da doğaldır Boşanmak için birçok neden vardır. Genel olarak boşanma nedenleri nelerdir? Bu, genel boşanma sebeplerinden biridir.

Boşanma nedenleri arasında haysiyetsizlik yer alır.
Boşanma bir suç işleme nedenidir.
Çiftler arasında şiddetli geçimsizlik, boşanma nedenlerinden biridir. Bir evde sürekli şiddet ve geçimsizlik varsa, çiftler boşanma davası açabilir.
Aldatma ve zina bir boşanma nedenidir. Kişi eşini aldattıysa ya da zina yaptıysa karşı taraf boşanma davası açabilir ve karşı tarafa tazminat ödeme hakkı verilir.
Onur kırıcı davranışlar ve hakaret bir boşanma nedenidir. Çiftler arasında onur kırıcı davranışlar ve hakaret varsa karşı taraf boşanma davası açabilir.
Boşanma için bir gerekçe hayata kasttır. Çiftlerden biri eşinin hayatına zarar veriyorsa boşanma davası açılabilir ve aynı zamanda tazminat hakkı doğar.
Akıl sağlığı sorunları nedeniyle bir çift boşanma davası açabilir.

 

Boşanma davası açmak için adliyeye gitmek gerekir. Ancak sadece adliyede değil, e-devlette de kolayca yapılır. Anlaşmalı bir boşanma davası daha kolay sonuçlanır. Sonuçlanması maksimum iki ay sürer. Çekişmeli boşanma davaları uzun sürer. Bu durum ise en az bir yıl sürebilir, ancak üç yıla kadarda sürebilir.

Gerekli destek sağlanmazsa, boşanma davaları uzun sürebilir veya hak kaybına neden olabilir. Bu nedenle, bölgenizden bir avukat ile veya bizimle iletişime geçerek bu süreçte destek alabilirsiniz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir