WhatsApp, emoji tepkilerinde kişiselleştirme sunacak. WhatsApp Plus aboneleri tepki setini değiştirebilecek. Özellik hem Android hem iOS’ta geliştiriliyor.
WhatsApp, mesajlara verilen emoji tepkilerinde kullanıcı kontrolünü artıracak yeni bir özellik geliştiriyor. Mevcut sistemde, basılı tutulduğunda beliren tepki tepsisi sabit altı emojiden oluşuyor ve değiştirilemiyor. Yeni düzenleme ile WhatsApp Plus aboneleri, bu tepki setini kendi tercih ettikleri emojilerle kişiselleştirebilecek.
Özellik ilk olarak WhatsApp beta for Android 2.26.29.3 sürümünde tespit edildi. Bu sürüm, kullanıcıların varsayılan altı emojiden herhangi birini seçtikleri başka bir emoji ile değiştirmesine olanak tanıyacak. Benzer bir geliştirmenin iOS uygulaması için de yapıldığı ortaya çıktı.
WhatsApp beta for iOS 26.32.10.16 sürümünün incelenmesi, özelliğin iOS platformunda da geliştirilmekte olduğunu gösterdi. Bu beta sürümü TestFlight üzerinden dağıtılsa da, kişiselleştirilebilir tepki tepsisi henüz beta kullanıcılarının erişimine açılmadı. Bu durum, WhatsApp’ın özelliği hem Android hem de iOS kullanıcılarına sunmayı planladığını işaret ediyor.
Şu anda WhatsApp kullanıcıları, bir mesaja dokunup basılı tuttuklarında başparmak yukarı, kırmızı kalp, gülen yüz, şaşırmış yüz, ağlayan yüz ve birleşmiş eller emojilerinden oluşan sabit bir tepki tepsisiyle karşılaşıyor. Farklı bir emoji ile tepki vermek isteyenler, tam emoji klavyesini açarak istedikleri emojiyi bulmak zorunda kalıyor.
Planlanan özellik devreye girdiğinde, kullanıcılar WhatsApp ayarları üzerinden tepki tepsisini yönetebilecek. Mevcut emojilerden herhangi biri, emoji klavyesindeki başka bir seçenekle değiştirilebilecek. Kullanıcılar altı emojinin tamamını kişiselleştirebilecek ve istedikleri zaman varsayılan tepki setine dönebilecek. Bu güncelleme, sık kullanılan emojileri ön plana çıkarmak isteyen kullanıcılar için daha kişisel bir deneyim sunacak.
Kişiselleştirilebilir emoji tepki tepsisi, WhatsApp Plus abonelerine sunulacak yeni özelliklerden biri olacak. WhatsApp Plus’ın ilk premium özellikleri arasında temalar, özel simgeler, premium çıkartmalar ve sohbet sabitleme gibi seçenekler bulunuyordu. Yeni tepki sistemi de uygulamanın kullanımını daha fazla kişiselleştirme imkanı sağlayacak.
Her iki platformda da geliştirme aşamasında olan özellik henüz beta kullanıcıları için bile aktif değil. WhatsApp’ın bu özelliği ne zaman genel kullanıma sunacağı veya WhatsApp Plus’ın ikinci premium özellik grubunun ne zaman yayınlanacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. (Kaynak: WABetaInfo)
Reklam & İşbirliği: [email protected]