Milli teknoloji hamlesi kapsamında teknoloji yatırımları ve yerli girişimlere sunulan destekler hız kesmeden devam ediyor. 4 Haziran itibarıyla başvuruların kabul edildiği ‘Küresel Girişimcilik Etkinliklerine Katılım Çağrısı’ programı, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa Eskişehir Bilecik ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansları’nın yürütücülüğünde gerçekleşiyor. İstanbul Kalkınma Ajansı Destekleri İstanbul Kalkınma Ajansı, program kapsamında seçilen girişimlere uluslararası etkinliklerde destek sağlıyor….
Milli teknoloji hamlesi kapsamında teknoloji yatırımları ve yerli girişimlere sunulan destekler hız kesmeden devam ediyor. 4 Haziran itibarıyla başvuruların kabul edildiği ‘Küresel Girişimcilik Etkinliklerine Katılım Çağrısı’ programı, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa Eskişehir Bilecik ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansları’nın yürütücülüğünde gerçekleşiyor.
İstanbul Kalkınma Ajansı, program kapsamında seçilen girişimlere uluslararası etkinliklerde destek sağlıyor. Ajansın Genel Sekreteri Dr. Ziya Taşkent, her dönem yaklaşık 100 Türk teknoloji girişiminin faydalandığı bu programla girişimlerin küresel pazarlara açılmasını hedeflediklerini vurguladı. Program, girişimcilere global sahnede tanıtma fırsatı, yatırımcılarla birebir görüşmeler ve uluslararası pazarlara açılma imkanı sunuyor.
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü çağrı ile uluslararası etkinliklere katılan girişimler, uluslararası yatırımcıların radarına girmeyi başardı. CES, Web Summit, Slush gibi organizasyonlara katılan girişimler, yatırım görüşmeleri başlatırken bazıları yurt dışına satış yapmaya başladı, hatta yurt dışında yeni birimler kurdu.
Programa başvurabilmek için Türkiye’de kayıtlı, teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş modellerine sahip girişimlerin 1 Temmuz’a kadar başvurularını yapabileceğini belirten Dr. Ziya Taşkent, değerlendirme sürecinde girişimlerin sunduğu bilgilerin esas alındığını ifade etti. Seçilen girişimler Ağustos ayında açıklanacak ve 2025 sonbaharı ile 2026 başında gerçekleşecek uluslararası etkinliklerde desteklenecek.
Başvuruların yatirimadestek.gov.tr/kge2025 adresi üzerinden online olarak yapılabileceğini vurgulayan Taşkent, Türk teknoloji girişimcilerini destek programına katılmaya davet etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]