Türk Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Medya Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Kızılayın Gönüllü Yapıları ve Çalışmaları Türk Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Etimesgut Yerleşkesi’nde medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek kurumun çalışmalarını değerlendirdi. Yılmaz, Türk Kızılay’ın 157 yaşında bir kurum olduğunu ve Türkiye’nin dört bir tarafındaki şubeleri ve temsilcilikleri ile tamamen gönüllü yapılardan oluştuğunu belirtti. Kurumun ana sorumluluğunun sağlık ve afetlerde beslenme olduğunu vurguladı. Kan…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türk Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Medya Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Kızılayın Gönüllü Yapıları ve Çalışmaları

Türk Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Etimesgut Yerleşkesi’nde medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek kurumun çalışmalarını değerlendirdi. Yılmaz, Türk Kızılay’ın 157 yaşında bir kurum olduğunu ve Türkiye’nin dört bir tarafındaki şubeleri ve temsilcilikleri ile tamamen gönüllü yapılardan oluştuğunu belirtti. Kurumun ana sorumluluğunun sağlık ve afetlerde beslenme olduğunu vurguladı.

Kan Bağışı ve Güvenli Kan Temini

Yılmaz, yılda 3 milyon kanın toplandığını ve 4 laboratuvarda test edildiğini belirterek kanın güvenli bir şekilde alınıp hastanelere teslim edildiğini söyledi. Güvenli Kan Temini projesinin başarısını vurgulayan Yılmaz, kan bağışında yaşanan olumsuz olayların NAT testinin devreye girmesiyle önlendiğini ifade etti.

Sosyal Hizmet ve Bağışlar

Türk Kızılayın Türkiye genelindeki 513 şubesi aracılığıyla sosyal hizmetler sunduğunu belirten Yılmaz, kurumun devletten aldığı bir bütçenin olmadığını, tüm faaliyetlerin bağışçılar ve uluslararası fonlarla gerçekleştirildiğini söyledi. Yılmaz, Kızılayı, yardıma ihtiyacı olanlarla yardım etmek isteyenler arasındaki bir “İyilik Köprüsü” olarak tanımladı.

Aşevleri ve Beslenme Projeleri

Yılmaz, Kızılayın 46 aşevisi bulunduğunu ve bu sayıyı 91’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Beslenme konusundaki çalışmalara da değinen Yılmaz, Kızılayın enteral beslenme solüsyonlarıyla ilgili projeler üzerinde çalıştıklarını ve bu alanda önemli ilerlemeler kaydettiklerini aktardı.

Kriz Durumları ve Yatırımlar

Türk Kızılayın yatırım projeleri arasında kan sistemiyle ilgili çalışmaların öncelikli olduğunu belirten Yılmaz, Kan Torbası Üretim Fabrikası’nın temellerinin atıldığını ve plazma fraksiyonasyonu tesisinin kurulması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yılmaz, Türk Kızılayın ayni bağışlarla güçlendiğini ve özellikle ramazan ayında topladıkları bağış miktarının önemine değindi.

Bu toplantıda Türk Kızılay Başkanı Yılmaz, kurumun güncel çalışmaları ve gelecek hedefleri hakkında medya temsilcilerine detaylı bilgi verdi. Kurumun insan hayatına dokunan projeleri ve sosyal hizmetlerine ilişkin yapılan açıklamalar, Türk Kızılayın önemli rolünü bir kez daha vurguladı.

Benzer Haberler
Zonguldak Haberleri: Lise Öğrencilerinden Otonom Araç Projesi
Zonguldak Haberleri: Lise Öğrencilerinden Otonom Araç Projesi
Aarhus Üniversitesi Araştırmacıları Mavi Azurit Pigmenti Keşfetti ⏬👇
Aarhus Üniversitesi Araştırmacıları Mavi Azurit Pigmenti Keşfetti ⏬👇
Semiyarka: Bozkır Topluluklarının Şaşırtıcı Keşfi ⏬👇
Semiyarka: Bozkır Topluluklarının Şaşırtıcı Keşfi ⏬👇
Baykar Fen Lisesi Öğrencileri Dünya Çapında Başarıya İmza Attı ⏬👇
Baykar Fen Lisesi Öğrencileri Dünya Çapında Başarıya İmza Attı ⏬👇
Gama Işınlardaki Örüntü, Karanlık Madde Halesini Anımsatıyor
Gama Işınlardaki Örüntü, Karanlık Madde Halesini Anımsatıyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türkiye’nin 77. Uluslararası Uzay Kongresi’ne Antalya’da Ev Sahipliği Yapacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türkiye’nin 77. Uluslararası Uzay Kongresi’ne Antalya’da Ev Sahipliği Yapacak
Teknoloji'de Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları TEKNO SAYFA 'da saklıdır.