Tekno Sayfa – En Yeni Teknoloji Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Telegram İndirme Sayısı CEO’nun Tutuklanmasının Ardından Keskin Artış Gösterdi

Telegram İndirme Sayısı CEO’nun Tutuklanmasının Ardından Keskin Artış Gösterdi

admin admin -
25 0

Geçtiğimiz hafta sonu, Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Fransa’da gözaltına alındı. Durov, platformun yasa dışı faaliyetleri engelleme konusundaki yetersizliği nedeniyle tutuklandı. Telegram, uyuşturucu kaçakçılığı, çocuk istismarı ve kara para aklama gibi suçlamalarla karşı karşıya kalıyor.

Telegram İndirme Sayısı CEO'nun Tutuklanmasının Ardından Keskin Artış Gösterdi

Fransa’nın Paris savcılığının siber suç birimi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Durov, Le Bourget havaalanında tutuklandı ve şu anda daha fazla soruşturma için gözaltına tutuluyor. Duruşmalar sırasında, Fransız yetkililer, Telegram’ın ve Durov’un ‘ılımlılık ve işbirliği eksikliği’ ile suçlandığını belirtti.

Telegram ise AB yasalarına uyduğunu ve platformun ‘ılımlılık standartlarının endüstri normlarına uygun olduğunu’ savundu. Şirket, Durov’un saklayacak hiçbir şeyi olmadığını ve platformun kötüye kullanılmasından sahibinin sorumlu olamayacağını ileri sürdü.

Telegram İndirme Sayısı CEO'nun Tutuklanmasının Ardından Keskin Artış Gösterdi

Durov’un tutuklanmasının ardından Telegram’ın indirme sayılarında önemli bir artış gözlendi. Uygulama, ABD’deki App Store Sosyal Ağ listelerinde kısa süreliğine 2. sıraya yükseldi, ancak şu anda 3. sırada yer alıyor. Fransa’da ise Telegram, 2. sıradaki konumunu koruyor. Google Play Store’da ise uygulama, tüm ücretsiz uygulamalar arasında dokuzuncu sırada bulunuyor.

İlgili Yazılar

Youwin betwinner türkiye betwinner giriş melbet 1xcasino