TEKNOFEST’te Robotaksi Yarışması Heyecanı

Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, TEKNOFEST kapsamında final programının son gününde devam ediyor. Yarışma kapsamında Bilişim Vadisi’ndeki Robotaksi yarış alanında heyecan dorukta. Yarışmanın Final Programında Neler Yaşandı? Bakan Kacır ve Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu ilgililer, yarış alanını ziyaret ederek takımların stantlarını gezdi. Öğrencilerle sohbet eden heyet, yarışmalara start verdi…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
TEKNOFEST’te Robotaksi Yarışması Heyecanı

Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, TEKNOFEST kapsamında final programının son gününde devam ediyor. Yarışma kapsamında Bilişim Vadisi’ndeki Robotaksi yarış alanında heyecan dorukta.

Yarışmanın Final Programında Neler Yaşandı?

Bakan Kacır ve Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu ilgililer, yarış alanını ziyaret ederek takımların stantlarını gezdi. Öğrencilerle sohbet eden heyet, yarışmalara start verdi ve öğrencileri Next Sosyal’e katılmaya davet etti.

TEKNOFEST ve Robotaksi Yarışması

Bakan Kacır, TEKNOFEST’in her geçen yıl büyüdüğünü ve Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali haline geldiğini belirtti. Robotaksi Otonom Araç Yarışması’nın Bilişim Vadisi’nde düzenlendiğini vurgulayan Kacır, gençlerin enerjisiyle buluşmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

TEKNOFEST’in Önemi

Bakan Kacır, gençlerin teknoloji alanındaki çalışmalarının Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine öncülük edeceğine inandığını söyledi. TEKNOFEST’in, gençlerin teknoloji alanındaki potansiyelini ortaya çıkardığına ve ülke için önemli bir platform olduğuna değindi.

TEKNOFEST Kuşağı ve Gelecek

Selçuk Bayraktar ise TEKNOFEST kuşağının dünyayı değiştireceğine inandığını ifade etti. Gençlerin teknoloji üretme konusundaki potansiyellerinin ülke ve dost coğrafyalar için önemli olduğunu vurguladı. Bayraktar, Next Sosyal’in Türkiye’nin sosyal medya platformu olma yolunda önemli adımlar attığını belirtti.

TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında Deniz Kuvvetleri eserlerinin sergileneceğini müjdeleyen Bayraktar, 30-31 Ağustos’ta TEKNOFEST Mavi Vatan etkinliğinin düzenleneceğini ve ardından 17-21 Eylül tarihlerinde TEKNOFEST İstanbul’un gerçekleşeceğini duyurdu.

Benzer Haberler
Zonguldak Haberleri: Lise Öğrencilerinden Otonom Araç Projesi
Zonguldak Haberleri: Lise Öğrencilerinden Otonom Araç Projesi
Aarhus Üniversitesi Araştırmacıları Mavi Azurit Pigmenti Keşfetti ⏬👇
Aarhus Üniversitesi Araştırmacıları Mavi Azurit Pigmenti Keşfetti ⏬👇
Semiyarka: Bozkır Topluluklarının Şaşırtıcı Keşfi ⏬👇
Semiyarka: Bozkır Topluluklarının Şaşırtıcı Keşfi ⏬👇
Baykar Fen Lisesi Öğrencileri Dünya Çapında Başarıya İmza Attı ⏬👇
Baykar Fen Lisesi Öğrencileri Dünya Çapında Başarıya İmza Attı ⏬👇
Gama Işınlardaki Örüntü, Karanlık Madde Halesini Anımsatıyor
Gama Işınlardaki Örüntü, Karanlık Madde Halesini Anımsatıyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türkiye’nin 77. Uluslararası Uzay Kongresi’ne Antalya’da Ev Sahipliği Yapacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türkiye’nin 77. Uluslararası Uzay Kongresi’ne Antalya’da Ev Sahipliği Yapacak
Teknoloji'de Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları TEKNO SAYFA 'da saklıdır.