Tekno Sayfa – En Yeni Teknoloji Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Qualcomm Sessizce Snapdragon 6 Gen 3’ü Tanıttı

Qualcomm Sessizce Snapdragon 6 Gen 3’ü Tanıttı

admin admin -
42 0

Qualcomm’un en son yonga seti, Snapdragon 6 Gen 3, hafta sonu şirketin web sitesinde sessizce duyuruldu. Bu yeni orta sınıf platform, Snapdragon 6 Gen 1’in yerini alacak. Ancak, şirketin 4nm yonganın ikinci nesil versiyonunu atladığı anlaşılıyor.

Snapdragon 6 Gen 3, etkinlik takibi ve aramalar sırasında gürültü engelleme gibi işlevler için geliştirilmiş yapay zeka performansı sunuyor. Çip, CPU ve ekran bölümlerinde bazı gerilemeler yaşarken, Snapdragon 7s Gen 2’ye benzer özellikler taşıyor.

Qualcomm Sessizce Snapdragon 6 Gen 3'ü Tanıttı

Yeni yonga seti, Snapdragon 7s Gen 2’nin yapılandırma mimarisini benimseyerek dört 2,4 GHz Cortex-A78 ve dört 1,8 GHz Cortex-A55 çekirdeği içeriyor. Ancak, verimlilik çekirdeklerinin saat hızları biraz daha düşük; Snapdragon 7s Gen 2’de bu hız 1,95 GHz. Ayrıca, Snapdragon 6 Gen 3, 120 Hz yenileme hızında Full HD+ ekranları desteklerken, 144 Hz yenileme hızını desteklemiyor.

Çip, Adreno 710 GPU ile donatılmış ve hem eski LPDDR4X hem de yeni LPDDR5 RAM sürümlerini destekliyor. Depolama tarafında yalnızca UFS 3.1 desteği sunuyor. Bağlantı seçenekleri arasında Bluetooth 5.2 ve Wi-Fi 6E bulunuyor.

Qualcomm Sessizce Snapdragon 6 Gen 3'ü Tanıttı

Kamera tarafında, Snapdragon 6 Gen 3, 48 MP tek sensör, 32 MP ve 16 MP çift sensör ya da 200 MP’ye kadar fotoğraf çekimi destekliyor. Qualcomm’un yeni yonga seti hakkında resmi bir basın bülteni yayımlamadığı ve ürünün OEM’lere ne zaman sunulacağı hakkında bilgi verilmediği belirtiliyor.

İlgili Yazılar

Youwin betwinner türkiye betwinner giriş melbet 1xcasino