HMD Global, yeni Nokia tuşlu telefonlarına yapay zeka asistanı ekledi. Modeller, sesli komut ve görüntülü arama özellikleriyle dikkat çekiyor.
HMD Global, yeni Nokia serisi akıllı telefonlara yapay zeka desteği getirdi. Nokia 200 4G, 210 4G, 215 4G 2nd Edition ve 235 4G 2nd Edition modellerinde, yön tuşlarının ortasına yerleştirilen özel bir tuşla erişilebilen bir yapay zeka asistanı bulunuyor. Bu özellik, tuşlu telefon deneyimini akıllı telefonlardaki sesli komutlarla genişletiyor.
Dört yeni modeldeki yapay zeka özellikleri Sikey AI tarafından destekleniyor. Kullanıcılar, asistana sorular sorabiliyor ve cihaz işlevlerini sesle kontrol edebiliyor. Asistanın ilk 180 gün ücretsiz kullanımının ardından ücretli abonelik gerektireceği belirtildi. Bu aboneliğin alınabilmesi için ise bir akıllı telefonun bulunması zorunluluğu dikkat çekiyor. Yeni Nokia modelleri ayrıca, entegre VGA kameraları aracılığıyla Xpress chat görüntülü arama özelliği de sunuyor.
Ekran boyutları ve kamera özellikleri modellere göre farklılık gösteriyor. Nokia 210 4G ve 215 4G, 2,4 inç QVGA ekranlara sahipken; 215 ve 235 modellerinde aynı çözünürlükte 2,8 inç IPS ekranlar yer alıyor. Arka kamera ise Nokia 210 4G ve 235 4G modellerinde bulunuyor; 235 4G, 2 MP çözünürlüklü bir kamera ile geliyor.
Dört model de S30+ işletim sistemiyle çalışıyor ve 1.450 mAh kapasiteli pil taşıyor. Bluetooth 5.0 desteği, 3,5 mm kulaklık girişi, FM Radyo ve USB-C şarj standardı gibi özellikler standart olarak sunuluyor. HMD Global, bu yeni modellerin fiyatlandırması ve çıkış tarihi hakkında henüz bir açıklama yapmadı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]