Site icon Tekno Sayfa – En Yeni Teknoloji Haberleri

ISS Astronotundan Çarpıcı Zaman Atlamalı Video

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (ISS) NASA astronotu Matthew Dominick, Dünya, aurora, Samanyolu ve istasyonun kendisini gösteren etkileyici bir zaman atlamalı video paylaştı. Mart ayından beri yörüngede bulunan Dominick, Pazar günü sosyal medyada 27 saniyelik muhteşem görüntüleri paylaştı.

Dominick, gönderisinde, “Güneş panellerinin yaklaşan gün doğumuna göre hizalanırken aurora ve şehir ışıklarını yansıttığı bir zaman atlamalı video” notunu düşerken, “Güneş paneli ışık yansımaları o kadar etkileyiciydi ki, birkaç gün doğumunu daha çekmek için sabah 1’e kadar uyanık kaldım. Neyse ki her 90 dakikada bir gün doğumu görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Zaman atlamalı videolar, uzun süreli değişimleri yavaşça göstermek için çok etkili bir yöntemdir ve bir sahnenin düzenli aralıklarla çekilen fotoğraflarının birleştirilmesiyle oluşturulur. Dominick, bu özel video için f/1.8 pozlama ve 15 mm lens kullanarak, ISO 6400 ve her iki saniyede bir deklanşör ayarıyla çekimler yaptı. Sonuçta saniyede 15 kare içeren bir zaman atlamalı film elde edildi.

Dominick, bu çalışmasında güneş panellerinin aurora ve şehir ışıklarını yansıtarak yaptığı “dansın” zaman atlamalı bir videoda çok etkileyici olduğunu belirtti. Ayrıca, iyi ışıklandırma bulmak için zaman atlamalı çekimlerle harika durağan fotoğraflar çekmenin önemini vurguladı.

Önümüzdeki haftalarda ISS’den ayrılacak olan Dominick, dönüşte deneyimli NASA astronotu ve uzay fotoğrafçısı Don Pettit’ten bazı teknikler öğrenmeyi umuyor.

Exit mobile version