Tekno Sayfa – En Yeni Teknoloji Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Google Mesajlar, AI Spam Algılaması İçin Şifrelenmemiş Sohbetlerden Veri Topluyor

Google Mesajlar, AI Spam Algılaması İçin Şifrelenmemiş Sohbetlerden Veri Topluyor

admin admin -
46 0

Google, Android işletim sistemindeki gelişmiş güvenlik önlemleriyle bilinse de, Pixel telefonlar ve diğer cihazlarda yerleşik olarak bulunan Mesajlar uygulamasında bu önlemleri daha da ileriye taşıyor. Bu uygulamanın sunduğu özelliklerden biri olan spam algılama, şüpheli ve rahatsız edici SMS’leri filtrelemeye yardımcı oluyor.

Google Mesajlar, AI Spam Algılaması İçin Şifrelenmemiş Sohbetlerden Veri Topluyor

Google, spam algılamanın nasıl çalıştığını açıklayan belgelerinde bazı güncellemeler yaptı. Artık yapay zekanın bu süreçteki rolü daha belirgin bir şekilde ifade ediliyor. Öncelikle, Google Mesajlar uygulamasındaki spam koruması varsayılan olarak açık ve bu, şüpheli metinlerin uygulamanın Spam klasörüne yönlendirilmesini sağlıyor. Ancak, güncellenmiş belgelerde, AI’nın spam tespiti için nasıl eğitildiği hakkında yeni bilgiler bulunuyor.

Google, mesajlarınızın kalıplarını ve içerdiği URL’leri kontrol etmek için cihaz içi makine öğrenimi kullanıyor. Bu URL’lerin kötü amaçlı olup olmadığını doğrulamak için içerik Google’a yükleniyor. Daha önce “Spam algılama ile sohbetleriniz gizli kalır” başlıklı olan açıklama, şimdi “Google, spam algılama ile gizliliğinizi nasıl korur” olarak değiştirildi. Bu değişiklikle birlikte, spam tespitinde kullanılan “sinyaller” ve bu verilerin AI modellerini nasıl geliştirdiği hakkında daha fazla bilgi sunuluyor.

Google Mesajlar, AI Spam Algılaması İçin Şifrelenmemiş Sohbetlerden Veri Topluyor

Önemli bir not olarak, AI’nın spam filtreleme eğitiminde yalnızca şifrelenmemiş mesajların kullanıldığı belirtiliyor. Bu durum, arkadaşlarınız ve ailenizle olan şifreli sohbetlerin sadece cihaz içi makine öğrenimi değerlendirmelerine tabi olduğu anlamına geliyor. Ayrıca, istenmeyen mesajları Google ve hücresel servis sağlayıcınıza bildirmenin yolu açıldı, bu da bölgesel dolandırıcılıkları veya operatör bazlı hedeflemeleri daha etkili bir şekilde filtrelemeyi mümkün kılıyor.

İlgili Yazılar

Youwin betwinner türkiye betwinner giriş melbet 1xcasino