Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarına Büyük İlgi
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve YÖK Başkanlığı iş birliğiyle 2022 yılında imzalanan protokol kapsamında Ankara, İstanbul, Kocaeli ve İzmir’de açılan siber güvenlik meslek yüksekokulları, 2023-2024 eğitim döneminde önemli bir ilgi gördü.
Popülerlikte İlk Sıralarda
“Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü” programı, yaklaşık 10 bin ön lisans programı arasında en çok tercih edilen ilk 8 program arasında yer aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu 456,51 taban puanıyla listenin zirvesine yerleşirken, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ve Ankara Üniversitesi (AÜ) de ilk sıralarda kendine yer buldu.
Sektör ile İşbirliği
Yerli ve milli ekosistemin nitelikli uzman ihtiyacını karşılamak adına büyük önem taşıyan bu meslek yüksekokulları, siber güvenlik sektörü tarafından da destekleniyor. Firmalar, eğitmenlik, burslar, laboratuvar olanakları gibi konularda katkı sağlarken, sektördeki işbirliği havuzu her geçen dönem genişliyor.
Eğitim ve Pratik Uygulama
Siber güvenlik meslek yüksekokullarındaki eğitim müfredatı, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda şekillenirken, öğrenciler teorik bilgileri saha ziyaretleri ve etkinliklerle pekiştirme fırsatı buluyor. Öğrenciler ayrıca, siber güvenlik merkezi bulunan firmalara ziyaretler gerçekleştirerek uygulamalı deneyim kazanıyor ve araştırma projelerine katılıyor.
Geleceğe Yönelik Hazırlık
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, siber güvenlik meslek yüksekokulları öğrencilerine yönelik çevrim içi eğitim programları düzenleyerek sektörle tanışmalarını sağlarken, sektör ile okullar arasındaki işbirliğinin gelecek dönemlerde de artarak devam etmesi hedefleniyor.