Tekno Sayfa – En Yeni Teknoloji Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. ChatGPT Haftalık Kullanıcı Sayısını 200 Milyona Çıkararak İkiye Katladı

ChatGPT Haftalık Kullanıcı Sayısını 200 Milyona Çıkararak İkiye Katladı

admin admin -
22 0

OpenAI’ın ChatGPT’sinin haftalık aktif kullanıcı sayısı 200 milyona ulaştı ve bu, geçen Kasım’da duyurulan 100 milyonluk kitlenin iki katına çıkması anlamına geliyor. Şirket yetkilileri, Temmuz ayında piyasaya sürülen GPT-4o mini’nin API kullanımını da iki katına çıkardığını belirtti.

ChatGPT Haftalık Kullanıcı Sayısını 200 Milyona Çıkararak İkiye Katladı

Bu kullanıcı artışı, OpenAI’ın geçen yılki tek büyük büyümesi değildi. CEO Sam Altman, bu yaz şirketin yıllık gelirinin 2023 sonunda 1,6 milyar dolardan 3,4 milyar dolara yükseldiğini duyurdu.

Ayrıca, The Wall Street Journal’ın bildirdiğine göre, Apple, Nvidia ve Microsoft’un OpenAI için yeni bir bağış toplama turuna yatırım yapma görüşmeleri yaptığı belirtiliyor. Bu bağış turunun OpenAI’in değerlemesini 100 milyar doların üzerine çıkaracağı ifade ediliyor.

Microsoft, 2019’dan bu yana AI alanına 13 milyar dolar yatırım yaptı, Apple ise ChatGPT’nin gelecekteki Apple Intelligence stratejisinin büyük bir parçası olacağını duyurdu. Avrupa Komisyonu’nun antitröst endişeleri nedeniyle Microsoft ve Apple, OpenAI’ın yönetim kurulundaki koltuklarından bu yaz ayrıldılar.

İlgili Yazılar

Youwin betwinner türkiye betwinner giriş melbet 1xcasino