Tekno Sayfa – En Yeni Teknoloji Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Boeing Starliner, 6 Eylül’de Mürettebatsız İlk Test Uçuşuna Çıkıyor

Boeing Starliner, 6 Eylül’de Mürettebatsız İlk Test Uçuşuna Çıkıyor

admin admin -
49 0

Starliner’ın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılması ve 6 Eylül’de Doğu Saatiyle 18:04’te Dünya’ya dönüşü planlanıyor. Hava koşulları elverişli olursa ve uzay aracı ISS’den zamanında ayrılabilirse, inişini yavaşlatmak için paraşütler ve hava yastıkları kullanılarak 7 Eylül’de 00:03’te New Mexico’daki White Sands Uzay Limanı’na yapılacak. Bu uçuş, mürettebatsız ve tamamen otonom olacak, ancak Houston ve Florida’daki yer ekipleri gerektiğinde uzay aracını uzaktan kontrol edebilecek.

Boeing Starliner, 6 Eylül’de Mürettebatsız İlk Test Uçuşuna Çıkıyor

NASA, Starliner’ın ilk mürettebatlı uçuşu için ISS’ye gidecek olan astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams’ın, SpaceX Crew Dragon ile geri döneceklerini duyurdu. Wilmore ve Williams, Haziran ayında ISS’ye uçmuş ve burada bir haftadan biraz daha fazla süre geçirmişti. Ancak, Starliner’ın manevra iticilerinde yaşanan arızalar ve helyum sızıntısı sorunları nedeniyle dönüşleri ertelendi. NASA, Wilmore ve Williams’ın daha güvenli bir şekilde SpaceX aracıyla dönmelerine karar verdi çünkü Starliner’daki itici sorunları hala çözülmemişti.

NASA, Starliner’ın dönüşünü NASA+, NASA uygulaması ve web sitesinde canlı olarak yayınlayacak. SpaceX Crew-9 görevine gelince, en erken 24 Eylül’de fırlatılması planlanıyor; bu görevde iki astronot, NASA’dan Nick Hague ve Roscosmos’tan Aleksandr Gorbunov uçacak. Bu plan, Şubat 2025’te yapılacak dönüş uçuşu için iki koltuk boş kalacak şekilde düzenlendi.

İlgili Yazılar

Youwin betwinner türkiye betwinner giriş melbet 1xcasino