Çocuklarıyla Daha Aktif Hayata Katılmaları Hedefleniyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 180 günlük hızlı eylem planı kapsamında hayata geçirilen “Anne Kart” uygulaması annelere destek olmaya başladı. Bu yeni uygulama kapsamında 0-4 yaş (0-48 ay) arası çocuğu bulunan annelere toplu taşıma araçlarında 60 kontörlük ücretsiz biniş hakkı sağlanacak. Ayrıca 4-5 yaş arası çocukları olan annelere aylık 10 kontörlük kartlar da dağıtılmaya başlandı.
Sosyal Yardımlar Şube Müdürü: “10 Bine Yakın Hane Yararlanacak”
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Arzu Ütaş, “9 bin 951 anneye Anne Kart vermeye başladık. Bugün yaklaşık 2 bin 226 kişiye ulaştıracağız. Kalan 7 bin 725 anneye de kartlarını teslim edeceğiz. Bu uygulamadan yaklaşık 10 bin hane yararlanacak. Vatandaşlarımızın memnuniyeti oldukça yüksek. Başkanımızın 180 günlük eylem planı kapsamındaki projelerden biri olan Anne Kart, ailelere ekonomik destek sağlıyor” dedi.
İzmirli Ailelerden Memnuniyet
İzmirli aileler de uygulamadan oldukça memnun. Uygulamadan faydalanan bir anne olan Havva Çayırlı, “Cemil Bey çok güzel bir uygulama düşünmüş. Gerçekten teşekkür ederiz. Çocuğumu ayda hemen hemen 4 kez hastaneye götürüyorum. Bu uygulama bize büyük kolaylık sağlıyor” şeklinde konuştu. Diğer bir anne Berivan Aslı Kılıç ise, “Kızım 2 yaşında, onun için faydalanacağız. Çok iyi bir şey. Ani bir durumda bütçemiz olmayabilir, bu kart bize güven veriyor. Teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.