İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç’tan Açıklama
İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, Baro üyesi Av. Şehnaz Altunkaya ve Van Barosu üyesi Av. Bahtiyar Kandeğer’in İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde uğradığı polis şiddetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Saraç, meslektaşlarının yaşadığı şiddeti büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.
Önemli Noktalar
- Avukat Hakları Merkezi İle İletişim: Olayın ardından Avukat Hakları Merkezi meslektaşlarla iletişime geçti ve gerekli destek sağlanmaya başlandı.
- Polis Şiddeti Kınandı: Darp raporunda şiddet izleri tespit edilen meslektaşların maruz kaldığı polis şiddeti net bir şekilde haberlermersin.com kınandı.
- Etkin Soruşturma Talebi: Şüpheli polisler hakkında etkin bir soruşturma yürütülmesi ve hak ettikleri cezayı almaları gerektiği vurgulandı.
Çağrı
İstanbul Barosu, meslektaşlarının yanında olduğunu ve şiddete karşı mücadelede taviz vermeyeceklerini kamuoyuna duyurdu.
ÇHD İstanbul Şubesi’nden Açıklama
ÇHD İstanbul Şubesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, işkenceye maruz kalan meslektaşlarına destek olacaklarını ve işkenceyle mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Herkesin cezalandırılması için çaba harcanacağını vurguladı.