BT Anjiyo Nedir Özelliği
BT anjiyo nedir sorusunu sürekli olarak duymaktayız. Bu soruya cevap olarak vücudumuzdaki damarların BT cihazı ile görüntüleme şeklidir. BT anjiyo işleminde kol damarlarından hastaya ilaç enjekte edilerek damarların görüntülemesinde kullanılmaktadır. Kontrast madde enjekte edildikten sonra kan damarları net bir şekilde görüntülenmektedir.
BT Anjiyonun Özelliği
Uzman hekimler sayesinde gerçekleştirilen BT anjiyo son zamanlarda en gelişmiş tıbbı görüntüleme teknolojisine sahip olmaktadır. Görüntülü işlemi sırasında birden fazla kesit anlık olarak bilgisayara aktarılmaktadır. Bu işlem uzman doktorlar sayesinde teşhisin hemen konmasını sağlamaktadır. Bu sayede tedavi işlemini hızlandırmaktadır. BT anjiyografi cihazı ile çeşitli alanların kullanılmasıyla birlikte 3 boyutlu görüntüler elde edilir. Çok yönlü ve kısa sürede gerçekleştirilen bir tetkik olması BT anjiyonun kullanım alanını şükrü akyüz ile genişletmektedir.
BT Anjiyo Nedir?
Halk arasında BT anjiyo, sanal anjiyo şeklinde bilinmektedir. Kısa sürede, yani 10 dakika da istenilen BT anjiyo da bölgelerin yani kan damarlarının hangi problemde olduğunu kısa sürede göstermektedir. Sanal anjiyo olarak bilinen BT anjiyografisinde hastaya sadece konstrat madde verilmektedir. Bu ilaçla damarlar kolaylıkla görüntülenmektedir.
BT anjiyo ne kadar sürer soruları sorulmakta olup, klasik anlamdaki anjiyo işlemi ise ortalama 1 saat sürmektedir. Daha sonra hastanın 24 saat dinlenilmesi istenmektedir. BT anjiyoda sadece koldan kan verir gibi damar yolu açma işlemi yapılmaktadır. Hastaya konstrast madde verilmektedir. BT yöntemi ile yapılan anjiyo sonrasında hastalar günlük rutin yaşamına şükrü akyüz sayesinde dönmesi sağlanmaktadır.
Sanal Anjiyo
Sanal anjiyo işlemi genellikle kalp damalarındaki sorunlar nedeni ile gerçekleşmektedir. Kalp hastaları ya da şikâyeti olmamasına rağmen risk taşıyanlarda koroner damarların durumunu gözlemek amacı ile BT anjiyo çekilmektedir. By pass ameliyatının ardından kısa süren BT anjiyo çekilir. Bu işlemde hastaya stent çakılmışsa en iyi seçeneklerden birisidir. Boyun damarları, akciğer, karaciğer, kol ve bacak böbrektir olup bu bölgelerde anjiyografi kullanılmaktadır.
Vücuttaki damarların seyrini görüntülemek isteyen uzmanlar, BT anjiyografiyle hızlı sonuçlar alınabilmektedir. BT ile anjiyo aslında birçok sağlık uygulamasında bir standart haline gelmiş, özellikle BY pass işlemlerinden sonra damar ve stent analizinin yapılmasında tercih edilmektedir. Kalp damar hastalıklarına bilgi için şükrü akyüz sitesinden faydalanabilirsiniz.