TÜBİTAK CORNET 41. Çağrısı

TÜBİTAK CORNET 41. Çağrısı | KOBİ, Uluslararası İşbirliği, AR-GE ve İnovasyon TÜBİTAK‘tan edinilen bilgilere göre, Collective Research Networking (CORNET) 41. çağrısıyla, KOBİ’lerin rekabet öncesi kapasitelerini artıracak ihtiyaçlarına yönelik kolektif projelerin desteklenmesi amaçlanıyor. Desteklenecek projelerin KOBİ ihtiyaçları doğrultusunda akademik ortaklarca gerçekleştirilmesi, çıktıların da birden fazla KOBİ’nin faydasına olması bekleniyor. Çağrı için 25 Mart’a kadar başvuru alınacak….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
TÜBİTAK CORNET 41. Çağrısı





TÜBİTAK CORNET 41. Çağrısı | KOBİ, Uluslararası İşbirliği, AR-GE ve İnovasyon

TÜBİTAK‘tan edinilen bilgilere göre, Collective Research Networking (CORNET) 41. çağrısıyla, KOBİ’lerin rekabet öncesi kapasitelerini artıracak ihtiyaçlarına yönelik kolektif projelerin desteklenmesi amaçlanıyor. Desteklenecek projelerin KOBİ ihtiyaçları doğrultusunda akademik ortaklarca gerçekleştirilmesi, çıktıların da birden fazla KOBİ’nin faydasına olması bekleniyor. Çağrı için 25 Mart’a kadar başvuru alınacak.

Bu kapsamda, en az iki çağrı katılımcısı ülkenin yer aldığı uluslararası işbirliği projeleri desteklenebilecek. CORNET 41. çağrısına Almanya, Belçika, Brezilya, Çekya, İsviçre ve Türkiye katılım sağlayacak. Uluslararası başvurularda her ülkeden üç paydaşın projede yer alması gerekecek.

AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ile kamu kurum ve kuruluşları gibi araştırma kuruluşları tarafından yürütülmesi şartı aranacak. KOBİ’ler de dahil olacak proje konularının, KOBİ’lerin ihtiyaçlarını belirlemek ve proje çıktılarının yaygınlaştırılmasını sağlamakla görevli KOBİ şemsiye kuruluşları tarafından tanımlanması gerekiyor.

Ayrıca başvurularda en az üç KOBİ’den oluşan bir kullanıcı grubunun yer alması zorunlu tutuluyor. Kullanıcı grubunun, proje çalışmalarını yönlendirmesi ve projenin verimliliğine katkı sunması bekleniyor. Çağrı kapsamında uluslararası ve ulusal başvuru da yapılması gerekiyor.

Türkiye’de yerleşik yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ile kamu kurum ve kuruluşları, ulusal başvurularını Proje Başvuru Sistemi‘nden gerçekleştirebilecek. Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları, kabul edilen bütçeleri üzerinden yüzde 100 desteklenecek.

Desteklenecek projelerin süresi en fazla 24 ay olacak. CORNET 41. çağrısı kapsamında proje süresi ve mali destek üst limitleri de belirlendi. Kurum hissesi ve proje teşvik ikramiyesi hariç olmak üzere bir proje kapsamında TÜBİTAK’tan talep edilecek katkı tutarı, proje başına 180 bin avroyu aşamayacak.

Katkı tutarı, yürütücü kuruluş başına da yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ile kamu kurum ve kuruluşları için 125 bin euroyu geçemeyecek. Uluslararası değerlendirme süreci sonunda desteklenmesine karar verilen projelerde, Türkiye’den yer alan ortakların proje giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanacak.


Benzer Haberler
TCMB, Faiz Kararını Açıklayacak
TCMB, Faiz Kararını Açıklayacak
BRENT PETROLÜN VARİL FİYATI HIZLA YÜKSELİYOR
BRENT PETROLÜN VARİL FİYATI HIZLA YÜKSELİYOR
TÜMBİR İftar Programında Ticaret Bakanı Bolat’tan Önemli Açıklamalar
TÜMBİR İftar Programında Ticaret Bakanı Bolat’tan Önemli Açıklamalar
TÜRKİYE-İSPANYA İLİŞKİLERİNDE DOSTLUK VE TİCARET BÜYÜYOR
TÜRKİYE-İSPANYA İLİŞKİLERİNDE DOSTLUK VE TİCARET BÜYÜYOR
Faiz Kararı Perşembe Günü Açıklanacak
Faiz Kararı Perşembe Günü Açıklanacak
Orta Doğu’daki Gerilim Küresel Piyasaları Etkiledi
Orta Doğu’daki Gerilim Küresel Piyasaları Etkiledi
Teknoloji'de Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları TEKNO SAYFA 'da saklıdır.