Ticaret Bakanı Bolat, Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Bakanlar Konseyi Toplantısı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bolat, OECD’nin 1948 yılında ABD ve ana Avrupa ülkelerinin öncülüğünde kurulan 38 üyesi bulunan bir işbirliği, koordinasyon ve kalkınma kuruluşu olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin de kurucu üyelerinden biri olduğunu belirtti. OECD’nin Rolü ve Toplantı Detayları Bakan…
Ticaret Bakanı Bolat, Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Bakanlar Konseyi Toplantısı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Bolat, OECD’nin 1948 yılında ABD ve ana Avrupa ülkelerinin öncülüğünde kurulan 38 üyesi bulunan bir işbirliği, koordinasyon ve kalkınma kuruluşu olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin de kurucu üyelerinden biri olduğunu belirtti.
Bakan Bolat, OECD’nin Genel Sekreterliği ve üye ülkelerin daimi temsilcilerinin Paris’te bulunduğunu ifade ederek, yılda bir defa gerçekleştirilen Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda ticaret, dışişleri, hazine ve maliye bakanlarının bir araya geldiğini açıkladı. Toplantıda uluslararası ekonomik sistemin karşı karşıya olduğu zorluklar ve çok taraflı uluslararası ticaret sisteminin riskleri ele alındı.
Bolat, oturumda yaptığı konuşmada çok taraflı ticaret sisteminin korunması gerektiğini vurgulayarak, sübvansiyonlara başvuran ülkelerin engellenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, OECD ile Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) arasındaki işbirliğinin artırılması ve gelişmekte olan ülkelerin uluslararası finans sistemine erişiminin iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Bolat, OECD’nin dünya ekonomisi ve ticaret sistemindeki kaygıları ele alarak çözüm önerileri geliştirdiğini söyledi. Dijitalleşme ve yeşil ekonominin önemine vurgu yaparak, ülkelerin bu alanlara yatırım yapması gerektiğini belirtti. Son olarak, OECD’nin çalışmalarının dünya ekonomisi için faydalı olmasını umut ettiğini dile getirdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]