Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları ve gaziler için büyük bir kolaylık sağladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu kişilerin demir yolları ve deniz yollarındaki şehir içi ve şehirlerarası ulaşım hizmetlerinden, ayrıca belediye ve özel şirketlere ait toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaları için verilen seyahat kartlarının, artık elektronik ortamda da geçerli olacağı duyuruldu.
Yeni protokol ile TCDD Taşımacılık A.Ş. ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma sayesinde, şehit yakınları ve gazilerin bilgileri anlık olarak sistemde doğrulanacak. Bu değişiklikle birlikte, hak sahipleri biletlerini artık TCDD Taşımacılık A.Ş.’ye gitmeden, kolaylıkla ve elektronik ortamda alabilecekler.
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bu uygulamanın vatandaşların seyahatlerini daha rahat yapmalarını sağlayacağını belirterek, şehitlere rahmet, gazilere ise şükranlarını sundu.