Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yılın son çeyreğinde oldukça yoğun bir çalışma dönemi geçireceği öğrenildi. Meclis gündeminde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren torba yasa ve sosyal konut projeleri gibi önemli konular yer alacak. Hükümet bu dönemde çeşitli sosyal ve ekonomik düzenlemeler yapmayı planlıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi, torba yasa kapsamında milyonlarca insanın beklediği sorunları önümüzdeki aylarda çözmeyi hedefliyor….
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yılın son çeyreğinde oldukça yoğun bir çalışma dönemi geçireceği öğrenildi. Meclis gündeminde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren torba yasa ve sosyal konut projeleri gibi önemli konular yer alacak. Hükümet bu dönemde çeşitli sosyal ve ekonomik düzenlemeler yapmayı planlıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi, torba yasa kapsamında milyonlarca insanın beklediği sorunları önümüzdeki aylarda çözmeyi hedefliyor. Özellikle sosyal konut projeleri, dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı konut sağlamayı hedefliyor. Bu konular meclisin açılmasıyla hızla gündeme gelecek.
Bağ-Kur kapsamındaki esnaf için de önemli bir düzenleme gündemde. Halihazırda 9 bin prim günüyle emekli olabilen esnaf, yapılacak yeni düzenlemeyle 5 yıl erken, 7 bin 200 prim günüyle emekli olma fırsatına kavuşacak. Bu düzenleme özellikle küçük işletme sahipleri için önemli bir avantaj sağlıyor.
Emekli maaşlarındaki kök maaş sorunu da çözülecek. Bu düzenleme ile emeklilik maaşları her dönemde sabit seviyede kalacak ve emeklilerin maaş artışları konusundaki endişeleri ortadan kalkacak.
Aile Koruma Paketi kapsamında ev hanımları için önemli bir düzenleme de gündemde. Ev hanımlarına emeklilik için prim desteği ve amortisman payı verilecek. Bu düzenleme ile ev hanımlarının sosyal güvenceye sahip olması ve emekli olma imkânı sağlanması sağlanacak.
Kamuda da esnek çalışma modeli gündemde olacak. Bu modelde çalışanların daha üretken ve esnek bir çalışma düzenine sahip olmasını sağlayacak düzenlemeler yer alabilir. Özellikle pandemi döneminde öne çıkan uzaktan çalışma uygulamalarının kalıcı hale getirilmesi de konuşulan konular arasında.
Memurların uzun zamandır beklediği 3600 ek gösterge yönetmeliği de meclis gündeminde olacak. Unvanlarına bakılmaksızın tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi konusu, memur maaşlarında ve emeklilik haklarında önemli iyileştirmeler sağlayacak.
TOKİ’nin düşük gelirli vatandaşlar için uygun fiyatlı sosyal konut projeleri de meclis gündeminde olacak. Bu projeler, ev sahibi olamayan milyonlarca vatandaş için büyük bir fırsat sağlayacak. Hükümet, düşük gelirli vatandaşların konut ihtiyacını sosyal konut projeleriyle karşılamayı hedefliyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama yılı 1 Ekim’de başlayacak. Meclis’in açılmasıyla birlikte hükümet grubu, torba yasa ve diğer yönetmelikler üzerindeki çalışmalarını hızlandıracak. Bu yönetmeliklerin kısa sürede meclise sunularak yasalaşması bekleniyor.
KAYNAK: Dünya Gazetesi
Reklam & İşbirliği: [email protected]