Lise öğrencilerinin mesleğe hazır hale gelmeleri için önemli bir rol üstlenen Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1901 yılında Konya Sanayi Mektebi adıyla kurulmuştur. Günümüzde 11 farklı alanda eğitim veren okul, yaklaşık 1200 öğrenciye hizmet vermektedir. Öğrencilere Plastik Teknolojileri Alanında Özel Destek Lisede, bilişim teknolojileri, biyomedikal cihaz teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojisi, makine ve tasarım teknolojisi gibi…
Lise öğrencilerinin mesleğe hazır hale gelmeleri için önemli bir rol üstlenen Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1901 yılında Konya Sanayi Mektebi adıyla kurulmuştur. Günümüzde 11 farklı alanda eğitim veren okul, yaklaşık 1200 öğrenciye hizmet vermektedir.
Lisede, bilişim teknolojileri, biyomedikal cihaz teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojisi, makine ve tasarım teknolojisi gibi alanların yanı sıra plastik teknolojileri de öne çıkmaktadır. Plastik sektörünün eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan bu alanda öğrencilere özel destekler sunulmaktadır.
Lise Müdürü Fatih Aydın, plastik teknolojisi alanında eğitim gören öğrencilerin haftanın 3 günü işletmelere giderek beceri eğitimi aldıklarını belirtmektedir. Ayrıca, sanayicilerle yapılan işbirliği sonucunda 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine aylık karşılıksız burs imkanı sağlanmakta ve döner sermaye kapsamında destekler sunulmaktadır.
Sanayicilerin desteğiyle kurulan atölyede öğrenciler, gerçek hayatta üretim sürecini deneyimleme fırsatı bulmaktadır. Plastik Teknolojileri Alan Şefi Hatice Çetinkaya, öğrencilerin işlerini geliştirdiğini ve sektörde büyük bir açık bulunduğunu vurgulamaktadır.
Plastik teknolojileri alanında eğitim gören öğrenciler, sektörde kolaylıkla iş bulabilmekte ve üretim süreçlerine aktif olarak katılabilmektedirler. Bu sayede, Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerini geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlamayı hedeflemektedir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]