Ankara’da Gerçekleştirilen Konferansta Türk Dil Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı İş Birliği Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından desteklenen, Türk Dil Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen “Millî Kültür ve Değerler Edinimi Eylem Araştırması” temasıyla hazırlanan “Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı” 20-22 Mayıs 2025 tarihleri arasında…
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından desteklenen, Türk Dil Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen “Millî Kültür ve Değerler Edinimi Eylem Araştırması” temasıyla hazırlanan “Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı” 20-22 Mayıs 2025 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Bilkent Yerleşkesi’nde düzenlenen konferansa Türk Dil Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığından birçok önemli isim katıldı.
Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli’nin açılış konuşmalarında dilin kültürle olan derin bağı vurgulandı. Prof. Dr. Mert, dilin bilim dallarının ortak paydası olduğunu belirterek Türkçe dersinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, iki kurumun ortak projelere verdiği önem ve kültürel alanda yürütülen çalışmaları desteklemeleri üzerinde duruldu.
Konferans kapsamında “Köklerden Geleceğe”, “Dil Ekseninde Kültür ve Gönül Coğrafyamız” ve “Millî Kültür ve Değerler Edinimi” konu başlıklarında panel ve sunumlar gerçekleştirildi. Alanında uzman akademisyenler ve eğitimcilerin katıldığı panellerde Türkçe, dil eğitimi ve kültür konuları ele alındı. Ayrıca, atölye çalışmaları ve poster sunumları da programa renk kattı.
Üç gün süren etkinlik, kapanış ve değerlendirme oturumuyla sona erdi. Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli’nin de katıldığı oturumda, ele alınan konuların genel bir değerlendirmesi yapılarak geleceğe yönelik öneriler ve iş birliği adımları tartışıldı. Programın temel amacı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin Türkçe öğretimi bağlamında değerlendirilmesi ve millî kültürün desteklenmesi için etkili uygulama örneklerinin paylaşılmasıydı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]