Şirketin internet sitesinde paylaşılan bir blog yazısına göre, Foerster Laboratuarları, Oxford Üniversitesi ve birçok diğer üniversite ile işbirliği yapılarak yapılan ortak çalışma sonucunda, ilk kez “yapay zeka bilim insanı” geliştirildi.
Geliştirilen yapay zeka bilim insanı, bilimsel keşifler ve araştırmalar için makine öğrenim sistemini kullanabilecek. Yapılan açıklamalara göre, bu sistem var olan araştırmaları inceleyebilecek, yeni araştırma fikirleri sunabilecek, araştırmalar için kod yazabilecek, araştırma sonuçlarını özetleyebilecek ve kendi ulaştığı bulguları bilimsel yazılar halinde sunabilecek.
Yazıda belirtildiğine göre, bu yapay zeka sistemi, yapay zeka tarafından oluşturulan makaleleri insana yakın bir doğrulukta değerlendirebilecek ve bilim insanlarının oluşturduğu bilimsel topluluk çevresini taklit edebilecek.
Yapay zeka bilim insanının yapacağı araştırmaların, makine öğrenim sistemleri ve kod yazma konularına odaklanacağı belirtilirken, bu konulara dair akademik makaleler oluşturabileceği vurgulandı. Bu gelişme, bilim dünyasında yapay zeka kullanımının gelecekteki potansiyelini gözler önüne seriyor.
İlgili Haberler
Belçika’da Okullarda Akıllı Telefon Yasaklandı: 132 Bin Öğrenci Etkilenecek
McDonald’s’ın Instagram Hesabı Hackerların Elinde: Meme Token’ı 20 Milyon Dolara Yükseldi!
New Jersey Senatörü Menendez’in Görevinden Ayrılma Süreci Tamamlandı
Süper Yat Kazasında Ölen Stephen Chamberlain, Dolandırıcılık Davasında Yargılanıyordu
117 Yaşındaki Dünyanın En Yaşlı Kadını Maria Branyas Hayatını Kaybetti
İsrail’in Gazze’deki Çocuk Katliamı