Tekno Sayfa – En Yeni Teknoloji Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Gazze’deki İsrail Saldırılarında Son Durum

Gazze’deki İsrail Saldırılarında Son Durum

admin admin -
47 0

Filistin Sağlık Bakanlığından Açıklama

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in 316 gündür devam eden saldırıları hakkında bilgi verdi. Son 48 saat içinde gerçekleşen saldırılarda, İsrail ordusunun Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda “5 katliam” gerçekleştirdiği belirtildi. Bu saldırılarda 69 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 136 Filistinlinin yaralandığı açıklandı.

Yükselen Ölü ve Yaralı Sayıları

Son saldırılarla birlikte, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik gerçekleşen saldırılarda ölenlerin sayısı 40 bin 74‘e, yaralı sayısının ise 92 bin 537‘ye yükseldi. Bu dramatik tablo, bölgedeki insani krizi daha da derinleştiriyor.

Kurtarma Çalışmaları Engelleniyor

Açıklamada, saldırı sonrası hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ifade edildi. Ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı. Bu durum, kurtarma çalışmalarını sekteye uğratıyor ve insanların hayatını riske atıyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları uluslararası arenada da büyük endişe yaratmaya devam ediyor. Filistinli yetkililer ve uluslararası toplum, bu saldırıların durdurulması ve bölgede barışın tesis edilmesi çağrılarını yineliyor.

İlgili Yazılar

Youwin betwinner türkiye betwinner giriş melbet 1xcasino