UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini’nin BM Konferansındaki Değerlendirmeleri
UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, BM genel merkezinde UNRWA için düzenlenen yardım konferansında yaptığı konuşmada Gazze’deki duruma dikkat çekti. Lazzarini, Gazze’deki İsrail saldırılarının büyük yıkıma sebep olduğunu ve 2 milyondan fazla insanın yaşadığı bölgenin cehenneme döndüğünü ifade etti.
Filistin Topraklarında Yaşanan Acımasız Durum
Lazzarini, Gazze ve Batı Şeria’da yaşanan trajik durumlara vurgu yaparak, özellikle çocuklar ve kadınların bu acımasız savaştan en çok etkilenen kesim olduğunu belirtti. Gazze’nin yıkımına ek olarak Batı Şeria’da da en az 130’u çocuk olmak üzere 500’den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.
UNRWA’nın Durumu ve Önemi
Lazzarini, UNRWA’nın bölgedeki tek umut ışığı olduğunu ve Filistinli mültecilerin haklarını koruduğunu vurgulayarak, kuruluşun İsrail’in saldırıları altında zor durumda olduğunu ifade etti. UNRWA’nın temel sağlık hizmetleri ve eğitim gibi kritik hizmetleri sürdürdüğünü belirterek, kuruluşun varlığının siyasi çözüm olmadığı sürece önemli olduğunu dile getirdi.
UNRWA’nın Geleceği ve İhtiyaçları
Lazzarini, Gazze’deki insani krize müdahale için acil bir ateşkes çağrısında bulunarak, UNRWA’nın milyonlarca Filistinli sivil ve çocuğa hizmet sunabilmek için üye devletlerden destek beklediğini belirtti. Aksi takdirde, milyonlarca insanın ağır bedel ödeyeceği uyarısında bulundu.