Apple, WWDC 2022 Etkinliğinde Yeni Güncellemelerini ve Yapay Zeka Hamlesini Duyurdu

Apple, Yıllık Geliştirici Etkinliği WWDC’de Yeniliklerini Tanıttı Apple, her yıl düzenlediği geliştirici etkinliği WWDC’de birçok yeni güncelleme ve yeniliği duyurdu. Etkinlikte “VisionOS 2”, “iOS 18”, AirPods ve Apple TV güncellemeleri, “WatchOS 11”, “iPadOS 18”, “macOS Sequoia” gibi başlıklar öne çıktı. Apple Vision Pro Başlığı 8 Ülkede Daha Satışa Sunulacak Geçen yıl duyurulan Apple Vision Pro…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Apple, WWDC 2022 Etkinliğinde Yeni Güncellemelerini ve Yapay Zeka Hamlesini Duyurdu

Apple, Yıllık Geliştirici Etkinliği WWDC’de Yeniliklerini Tanıttı

Apple, her yıl düzenlediği geliştirici etkinliği WWDC’de birçok yeni güncelleme ve yeniliği duyurdu. Etkinlikte “VisionOS 2”, “iOS 18”, AirPods ve Apple TV güncellemeleri, “WatchOS 11”, “iPadOS 18”, “macOS Sequoia” gibi başlıklar öne çıktı.

Apple Vision Pro Başlığı 8 Ülkede Daha Satışa Sunulacak

Geçen yıl duyurulan Apple Vision Pro başlığı, bu yıl 8 ülkede daha piyasaya sürülecek. Başlık, 28 Haziran’da Çin, Japonya ve Singapur’da, 12 Temmuz’da ise Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya ve İngiltere’de satışa sunulacak.

iOS 18 ve macOS Sequoia Güncellemeleriyle Yeni Özellikler Geliyor

Akıllı telefonlar için gelecek olan “iOS 18” sürümü, ana ekran ve fotoğraf galerisi için özelleştirmeler ve gizlilik güncellemeleri gibi birçok yeni özelliği beraberinde getirecek. Ayrıca kişisel bilgisayarlar için “macOS Sequoia” güncellemesiyle iPhone telefonların bilgisayar üzerinde kullanılabilmesi sağlanacak.

Apple Intelligence: Yapay Zeka Alanında Yenilikler

Apple, uzun zamandır beklenen yapay zeka hamlesi Apple Intelligence’ı duyurdu. Bu sistem, bağlam odaklı bildirimler gönderebilme, yapay zeka ile görüntü oluşturma ve uygulamalar arası görev gerçekleştirme gibi yeteneklere sahip olacak. Veri gizliliğini ön planda tutan Apple, bu sistemde Apple Silicon çipini kullanacak.

ChatGPT Siri’ye Entegre Edilecek

Apple, akıllı kişisel asistan Siri’ye yeni özellikler eklerken, ChatGPT adlı sohbet robotunu da entegre etme kararı aldı. ChatGPT’nin yılın ilerleyen zamanlarında iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’ya entegre edileceği belirtildi.

OpenAI şirketinin Üst Yöneticisi Sam Altman, ChatGPT’nin Apple ile entegrasyonundan memnuniyet duyduğunu belirterek, yeni yapay zeka modeli “GPT-4o”yu duyurmuştu.

Apple, söz konusu yazılım güncellemelerini gelecek ay önizlemede kullanıma sunmadan önce geliştirici sürümlerini yayınlayacak ve sonbaharda herkesin kullanımına açacak.

Benzer Haberler
Trump’ın İran ve Libya Endişeleri
Trump’ın İran ve Libya Endişeleri
Axolotl’arda Uzuv Yenilenmesini Sağlayan Molekül: Retinoik Asit
Axolotl’arda Uzuv Yenilenmesini Sağlayan Molekül: Retinoik Asit
İran Güvenlik Güçleri, İsrail’in İHA ve Patlayıcı Üretim Atölyelerini İmha Etti
İran Güvenlik Güçleri, İsrail’in İHA ve Patlayıcı Üretim Atölyelerini İmha Etti
Trump ve Macron Arasındaki Ateşkes Tartışması
Trump ve Macron Arasındaki Ateşkes Tartışması
İsrail, İran’ın Füze Üslerine Saldırdı
İsrail, İran’ın Füze Üslerine Saldırdı
Filistin Başbakanı, Avrupa Dışişleri Bakanlarıyla Kriz Görüşmeleri Yaptı
Filistin Başbakanı, Avrupa Dışişleri Bakanlarıyla Kriz Görüşmeleri Yaptı
Teknoloji'de Haberin Doğru Adresi
Copyright © 2025 Tüm hakları TEKNO SAYFA 'da saklıdır.